Høyt blodtrykk (hypertensjon) kan være et symptom på sinkmangel. Å ta sinktilskudd kan være alt som trengs for å normalisere nivåer, har forskere funnet ut.

Sinkmangel har allerede vært knyttet til type 2 diabetes og kronisk nyresykdom, men det kan også forårsake hypertensjon, sier forskere fra Wright State University i USA.

Det handler om hvordan nyrene våre håndterer natrium, enten når de utskiller det ut i urinen eller absorberer det i kroppen. Uansett spiller en forbindelse som heter sodium chloride cotransporter (NCC) en rolle – og dette viser seg også å kunne kontrollere blodtrykket.

Leger vet at lave natriumnivåer i urin er en indikasjon på hypertensjon, men de har kanskje ikke oppdaget at sink kan bidra til å regulere NCC-prosessen. I sin tur kan sink også bidra til å kontrollere blodtrykket, sier forskerne.

I tester på laboratoriemus, oppdaget forskerne at de som hadde sinkmangel utviklet hypertensjon, og de utskilte også mindre natrium i urinen. Halvparten ble deretter matet med en diett rik på sink. De så da at blodtrykksnivået begynte å bevege seg tilbake til det normale og natriumnatriumnivået økte.

 

Kilde:

https://www.wddty.com/news/2019/02/the-vitamin-deficiency-that-could-cause-high-blood-pressure.html

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.