Da Oddveig Myhre var 22 år reiste hun til USA for å ta utdannelse. Etter hennes legepraksis i USA og som naturterapeut i Norge, ser hun store forskjeller på hvordan man behandler stoffskiftepasienter i Norge og USA.

-Jeg tror det er fryktelig vanskelig å være stoffskiftepasient i Norge idag, sier Oddveig i videoen under. –Det jeg har oppdaget i Norge er at vi ikke tester for de tingene man bør teste når det kommer til stoffskifte syntes jeg, sier Oddveig.

Selv med medisiner kan stoffskiftepasienter møte en rekke andre utfordringer. –All farmasøytisk medisin er basert på at du har perfekt magesyre og er du ikke en av dem så får du ikke godgjort deg av medisinen, gir Oddveig som eksempel.

Ett annet klassisk eksempel er også overdosering. Pasienten kan føle seg bra i noen måneder men så avta og starter å øke dosene, uten bedring. – Da er det noe annet som forstyrrer, sier Oddveig.

Se også dette intervjuet med Oddveig Myhre hvor hun går nærmere inn må mulige årsaker til stoffskifteproblematikk: «Naturterapeut forteller om sammenhengen mellom binyrene og stoffskifte»

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

1 KOMMENTAR

  1. Jeg ble diagnostisert med lavt stoffskifte i 1994. Spiste Thyroxin /Levaxin og ble fulgt opp av fastlege. Ble sykere og sykere. I 2017,(spiste Levaxin, blodtrykksmedisin og medisin for høy puls) maste jeg meg til spesialist. Jeg fikk beskjed om at jeg aldri hadde hatt lavt stoffskifte og hadde spist stoffskiftemedisin unødvendig i 23 år. Jeg hadde fått høyt stoffskifte, høyt blodtrykk og høy puls av Levaxin, pluss mange bivirkninger(migrene bl.a). Håpte og trodde at det kom nasjonale retningslinjer for stoffskifte pasienter for litt siden. Men der tok jeg feil.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.