I denne videoen forteller ernæringsterapeut Jens Veiersted om hva fettsyrestatus er og viktigheten av å ha riktig balanse av omega-3 og omega-6 fettsyrer i kroppen.

(Saken fortsetter under video.)

Jens Veiersted gikk fra å være bygg-ingeniør til å bli ernæringsterapeut på midten av 90-tallet etter å ha lest boken “Fats That Heal, Fats That Kill: The Complete Guide to Fats, Oils, Cholesterol and Human Health” av Udo Erasmus. Boken inspirerte han til å lære mer om forholdet mellom mat og sykdom og han tok etter hvert et dypdykk inn i fettsyrenes verden.

 

– LES OGSÅ: Høyt kolesterol er IKKE farlig.

 

“Jeg synes det er mye morsommere å bygge mennesker enn å bygge bygg” sier Jens til TV-Helse da vi var på besøk. Fra 2008 og frem til idag har han vært tilknyttet Tønsberg Medisinske Skole som utdanningsansvarlig i ernæringsstudier. Jens sier også “nå har jeg lest om kosthold og helse i over 20 år og holder fortsatt på med bind 1. Det er stort felt vi har gitt oss i kast med”

VIL DU SJEKKE DIN FETTSYRESTATUS? KLIKK HER FOR TILBUD! (annonse)

 

– LES OGSÅ: Er mettet fett godt for hjertet?

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.