Ut av depresjon? Du må ville det selv!

Flere tanker raser gjennom hodene våre hver dag og mange av de er negative. Hos noen blir fokuset på det negative sterkere enn hos andre og det kan virke umulig å se veien ut av en vanskelig livssituasjon. – Man må ville det selv, sier coach Anne Ma Lykseth.

 

 

Er depresjon er en diagnose som kanskje  blir brukt for mye i dag? Det kan være en trøst å lene seg på diagnosen for da har man papirer på at man er syk. Hvordan skal man finne motivasjon og klare å bli bedre? Hvor starter man? Hør Anne Ma sin erfaring i jobben som coach med både unge og voksne mennesker. Hun mener mange trenger å få det nødvendige lille dyttet for å endre tankemønsteret sitt til det positive.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

2 KOMMENTARER

  1. Kjenner til dette, men kronisk lett nedstemthet ( Dystymi) er vanskelig å tenke seg frisk, eller om du er viljesterk til å gjøre ting du ikke har lyst til. Den har ikke noe med å være lei seg. Men en positiv innstilling er viktig , for den hjelper deg og tilpasse seg og utvikle deg. En kan ha fred med seg selv , hvis en ikke isolerer seg, men samtidig trenger en del mer vile en de som ikke plages av nedstemthet. Medisiner kan være et vanskelig tema, men hvis en tenker at den kan hjelpe deg til å gjenopprette den kjemiske balansen i hjernen, så kan det være fristende ta medisiner. For AD medisiner skal gi deg Serotonin som en da mener at det er for lite av i hjerne på de som er langvarig , eller kronisk nedstemthet. Men dessverre, så virker det ikke alltid ikke slik. For min del har jeg prøvd en liten dose 20mg over tid, og det jeg kan merke er at det kan hjelp rent biologisk, altså magen blir ikke så følsom, fordi en er mindre stresset, og dette virke også inn på sinnet selvfølgelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.