Økende interesse for urbant landbruk

Urbant landbruk er blitt en økende trend i dagens samfunn hvor små og store kjøkkenhager dukker opp i nabolag og bybildet. Bakken Folkehage er ett prosjekt i Skien som har pågått i tre år med stadig økende interesse og deltakelse.

 

 

På Bakken i Skien holder ekteparet Tone og Knut igang en kjøkkenhage som ett prosjekt for å øke bevissthet og kunnskap om selvdyrking. Her kan folk høste det de måtte ønske, enten du bor i området eller er forbipasserende. Konseptet baserer seg i utgangspunktet  på prosjektet Incredible Eadible fra Todmordon i England, som er en del av den økende trenden urbant landbruk. Interessen er stor og Bakken Folkehage involverer både skoler og barnehager for å kunne lære barn hvor enkelt og billig det kan være å dyrke mat selv, samt oppleve gleden som følger med. Ekteparet påpeker også at det skal være trygt å forsyne seg av kjøkkenhagen. – Det er jo en lekeplass her, så det skal  være trygt for alle å smake på det som er i kjøkkenhagen, sier Tone.

 

SE OGSÅ: Kunnskapen om selvdyrking

 

Det er også etablert et samarbeid med studenter fra landbrukshøyskolen i Ås. De skrev en masteroppgave om urbant landbruk  som blant annet Telemark Fylkeskommune var med å fremme. Støtten fra fylkeskommunen og inspirasjon fra andre lignende prosjekter holder prosjektet gående. Fra å være et par entusiastsike personer som startet opp er det nå oppmøte på opptil 40 personer når det samles til dugnad i kjøkkenhagen hver tirsdag. – Vi skulle ønske at flere bare setter igang med selvdyrking for det er ikke så vanskelig å få til, sier Tone. – Du kan dyrke poteter og gulrøtter i en 10 liters bøtte på verandaen din.  Du trenger ikke ha så stor plass, avslutter hun.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.