Medisin viser seg å være farligere enn vi trodde forteller forskere fra University of York. Rundt en tredjedel av alvorlige bivirkninger av medikamenter og kirurgi blir ikke registrert i medisinske studier, avdekker en stor gjennomgang av studier.

Rundt 35 prosent av forskningsstudier som undersøker sikkerheten og effektiviteten ved bruk av medikamenter og kirurgi, rapporterer ikke korrekt om bivirkninger.

Åtte prosent av disse studiene er ikke en gang designet for å fange opp bivirkninger i første omgang, og ytterligere 27 prosent gjør det bare delvis, viser en gjennomgang av 187 forskningsstudier.

Med andre ord, bare 65 prosent av studiene fanger opp muligheten for bivirkninger og inkluderer dem i sine rapporteringer, har forskere fra University of York funnet ut.

De stiller seg uforstående til at denne viktige delen av forskningsresultatene ikke blir korrekt rapportert, og foreslår at det må utarbeides langt strengere retningslinjer for rapportering av bivirkninger før et forskningsprosjekt igangsettes.

 

Kilde:

https://www.wddty.com/news/2019/02/35-per-cent-of-adverse-reactions-to-drugs-not-being-reported-in-studies.html

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.