Det sier lege Fedon Lindberg til TV-Helse i dette innslaget. Lindberg mener tungmetaller er et tema det blir snakket altfor lite om i forhold til risikoen det kan utgjøre for helsen vår.

 

Alle eksponeres

– Vi blir alle eksponert for miljøgifter og tungmetaller i hverdagen, sier Lindberg. Nivået på dette har økt de siste 10 årene og inkluderer også miljøgifter som mikroplast. Kvikksølv og kadmium har økt betraktelig. Kildene finner du i miljøet vårt enten det er fra  naturlige kilder som fra vulkanutbrudd eller andre kilder som eksos og sigaretter. Hvor mye tungmetaller som blir værende i kroppen og kan forårsake helseproblemer er avhengig av hvor godt kroppen klarer å avgifte seg selv.

Det er viktig i første omgang å få testet hvor mye tungmetaller kroppen bærer med seg. Så kan man over tid hjelpekroppen å avgifte seg selv, sier Lindberg. Dette kan for eksempel være ved hjelp av endringer i kosthold og diverse kosttilskudd, men også fysisk aktivitet. – Det er vitkig å svette, sier Lindberg.

 

LES OGSÅ: Miljøvennlig håndtering av tungmetaller

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.