Vi trenger alle kosttilskudd, sier Gunvor Hals

Vi trenger alle vitaminer og mineraler for å overleve.  – Når folk får det de trenger av byggestoffer, vitaminer og mineraler, vil svært mange normalisere  seg enten man bare er litt irritert, deppa eller har større mentale utfordringer, sier Gunvor Hals i dette intervjuet. – Som jeg ser det er det ingen prinsipiell forskjell mellom å være irritabel og litt deppa og på å være bipolar. Det er bare noen som trenger mer mineraler og vitaminer enn andre, kommenterer hun.

 

Bredspektret kosttilskudd av  mineraler og vitaminer har vist å ha god effekt i behandling av psykiske lidelser, sier blant annet prof. Bonnie J Kaplan i dette intervjuet, publisert tidligere på TV-Helse.no. Mange i dagens samfunn har  et fordomsfullt forhold til psykiske lidelser, kanskje  fordi de kjente behandlingsformene ofte ikke fører fram.  Professor  Kaplan var tidligere i høst en tur i Norge for å snakke om sin forskning på  bredspektrede kosttilskudd brukt  i psykiatrien . Gunvor Hals har vært en av pådriverne til Kaplan sitt besøk i Norge. Og har sin  erfaring  fra  møter med mange mennesker i denne situasjonen. – Det har vært  sjokkerende å oppleve hvor sosialt  belastende  det er  å få en  psykisk diagnose, sier Gunvor. Hun anbefaler alle å passe på å få i seg nok mineraler og vitaminer. Jeg  ser at om det blir snakk om at dette også kan hjelpe mange med  psykiske lidelser,  stigmatiserer det faktisk disse   helt essensielle  næringsstoffene vi alle trenger for å leve og fungere. sier Gunvor. Likevel opplever hun mye  uvitenhet  også fra tilbakeholdne leger som frykter bivirkninger.  Det skal ekstremt mye til for å ta skade av mineraler og vitaminer, men det er veldig skadelig å få for lite av det, avslutter hun.

Gunvor Hals kjenner mange av oss  igjen som  kanalvert i NRK fra tidlig 90-tallet, men er også kjent fra blant annet “Hæla i taket”,  “Da Capo!” og  var også deltaker i “Skal vi Danse” på TV2 i 2015.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.