I april ble den nasjonale støykonferansen avholdt på Folkets Hus i Oslo, arrangert av Norsk forening mot støy. Professor og forskningssjef på Det danske kreftsenter, danske Mette Sørensen, holdt foredrag om forskningen på støy og dens effekt på helsen.

 

Forskningen på helserisikoen av trafikkstøy er viktig da den berører mange. I sin presentasjon av helserisiko fra trafikkstøy tar Mette Sørensen utgangspunkt i sin egen forskning samt de vitenskapelige artikler publisert fra WHO`s evaluering av gjeldende støyveiledning i Europa.

I dag lever mange nordmenn i svært støyutsatte områder. I en nylig publisert artikkel slår danske og tyske forskere fast at personer som lever med mye trafikkstøy har større risikso for å utvikle høyt blodtrykk, blodpropp, slag og andre hjerte- og karsykdommer.

Se hennes foredrag over (foredraget er ikke tekstet). Du kan også laste ned hennes foredrag på Norsk forening mot støy sine nettsider.

 

SE OGSÅ: Mobilstråling svekker effekten av antibiotika

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.