Du trenger ikke planlegge hårreisende mål for å nyte en fin topptur i Norge. Kjent er flere toppturer i vårt langstrakt land som Rallarvegen, Trolltunga, Besseggen og Galdhøpiggen. Men ta en kikk der du bor, det finnes nok av lokale fjell og topper å bestige.

Ti’toppern og TOPP7

Ti’toppern i Telemark er ett godt eksempel på dette, hvor du har Ti’toppern Grenland, Ti’toppern Tinn og Ti’toppern Siljan som tar det med på lokale toppturer. Som en del av et større arrangement for den norske befolkning inngår også noen av disse toppene i det årlige TOPP7, hvor målet er 7 topper iløpet av dagen. I Skien faller turens lengde på over 20 km som endte i Porsgrunn.

I mai og juni er det stort påtrykk i bestigelser av topper her i landet også i byområdene. TOPP7, i regi av Den Norske Turistforeningen, er et arrangement som er ment på å heve naturopplevelsen der du bor og ikke minst få oppleve en langtur. DNT håper dette er en døråpner for mange til å ta seg en tur i fjell og natur. Denne helgen startet med TOPP7 i Drammen, Bergen, Skien og Sandes. Du kan se resten av deres arrangerte turer her.

Damene på Solmyrås Sportskapell er klare med kiosk for turglade folk i Skien (Foto: Enger)

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.