En mors kosthold under graviditeten kan ha en betydelig effekt på fosteret og resultatene kan vare gjennom barndommen.

En ny studie undersøkte virkningene av fiskeoljekosttilskudd i svangerskapet og viser at barn født av kvinner som tok kosttilskudd av fiskeolje hadde høyere sannsynlighet for å ha sunnere vekst i løpet av de seks første årene av livet.

Studien involverte 736 gravide danske kvinner som enten tok daglig kosttilskudd av fiskeolje (den eksperimentelle gruppen) eller kosttilskudd av olivenolje (kontrollgruppen). Kvinnene startet med kosttilskudd fra uke 24 av svangerskapet og tok det til og med en uke etter fødselen.

Forskerne vurderte barnas høyde, vekt, hode og midjemålinger 11 ganger fra fødsel til seks års alder. De fant at barna hvis mødre tok fiskeoljetilskudd hadde en høyere BMI gjennom sine første 6 år av livet i forhold til de mødrene som fikk kosttilskudd med olivenolje.

Den høyere verdien på BMI var på grunn av en høyere prosentandel av mager muskel og bein masse og ikke ekstra kroppsfett. Det indikerer at kosttilskudd med fiskeolje kan utgjøre en generell vekst-stimulerende effekt i fosteret.

 

Kilder:

https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3312

Research studies and news

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.