Fluor ødela tennene mine

Jon-Are Venås har helt siden barndommen slitt med dårlig tannhelse.  Den største grunnen skyldtes for mye fluor i familiens drikkevann. Som de hentet fra egen brønn. Dette medførte store skader på tenner selv om han var flittig med tannbørsten. Til slutt ga han opp da det ikke ble tenner igjen å pussse.

TV-Helse møter Jon-Are hos Budapestklinikken i Tønsberg hvor han skal trekke de siste tennene i underkjeven, og få tilpasset gebiss frem til han skal få inn permanente implantater.

Jon-Are forteller hvordan hans vanskelige situasjon har preget livet hans sosialt og i jobbsammenheng. Det har ført til en bevissthet om å skjule sin munn og sin manglende tanngard. ‒ Jeg kan ikke huske sist jeg smilte ordentlig, sier Jon Arve. Det har vært en stor belastning.

SE OGSÅ: Ukjent godt alternativ til rotfylling

Prisoverslag på over 300.000 kr fra tannleger har gjort det nesten til en økonomisk umulighet for at Jon-Arve kan få smilet sitt tilbake. Han forteller at både han selv og hans far vurderte behandling i utlandet hvor Budapestklinikken ble mye omtalt. De kom til slutt i kontakt med Budapestklinikken i Tønsberg (åpnet i februar) som ønsket å strekke ut en hjelpende hånd til Jon-Are ved å gi han den omfattende tannbehandlingen han så sårt trengte. ‒ Jon-Arves historie traff oss veldig, sier Kjerstin Johansen, klinikkleder ved Budapestklinikken i Tønsberg. Vi ønsket å hjelpe han siden han er ung og at situasjonen ikke er selvforskyldt.

Jon-Are kan ikke få skrytt nok av hvordan han ble mottatt og behandlet på Budapestklinikken og forteller at han har blitt veldig godt tatt vare på av tannlegene og de andre som jobber der. SE hvordan det har gått med han i videoen under!

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.