Taurin hjelper til å styrke hjerte, er en sterk antioksidant, er bra for hjernen og meget viktig for insulinproduksjon. En naturlig kilde er hvit- og fet fisk som er en stor grunn til at blant annet fiskeolje er å finne som helsetilskudd.

I tillegg til Taurin er det mange andre nyttige næringstoffer i fisk og er en god kilde for både proteiner, omega-3, vitamin D, vitamin B12, selen og jod.

Mic McMullen har doktorgrad innen urtemedisin, ser heller mer på helheten i helseeffekten av å spise fisk og for å få i seg Taurin. – Fiskeolje har sin plass, men er ikke hele fisken, sier han. Han sikter til studier gjort i Danmark hvor man så at fiskeren levde lenger enn folk i byområder. Kan dette ha med at fiskeren var mer vandt til å spise hele fisken(vill fisk) og ikke bare en filét eller inntak av fiskeolje?(saken fortsetter under videoen)

 

Helsemyndigheter i Norge er stadig vekk på oss om å spise mer fisk. På den andre siden kommer mange varsellamper inn når tungmetaller i fisk kan vise seg å ha skadelig helseeffekt. – Når det kommer til tungmetaller i fisk, er det studier som viser at det egentlig ikke har noe å si, sier McMulen. – Selv med tungmetaller i fisken har man bedre helse.

McMullen mener at det trengs større innblikk i hvordan kroppen behandler for eksempel kvikksølvet man får i seg. – Vi må se forskjellen, det som er i fisk, og hva som er i personen som spiser fisken, sier han. McMullen sikter til folkegrupper hvor kostholdet består av mye fisk, blant annet i Japan hvor det ikke ser ut til å være noe problem med kvikksølvforgiftning, selv med fisk som inneholder dette. Japan ligger i på toppen når det kommer til lengst forventet levealder ifølge FNs statistikk ifra 2015. Her må det forskes mer, og gravide anbefales og ikke spise fisk fra innsjøer.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.