Taurin hjelper til å styrke hjerte, er en sterk antioksidant, er bra for hjernen og meget viktig for insulinproduksjon. En naturlig kilde er hvit- og fet fisk som er en stor grunn til at blant annet fiskeolje er å finne som helsetilskudd.

I tillegg til Taurin er det mange andre nyttige næringstoffer i fisk og er en god kilde for både proteiner, omega-3, vitamin D, vitamin B12, selen og jod.

Mic McMullen har doktorgrad innen urtemedisin, ser heller mer på helheten i helseeffekten av å spise fisk og for å få i seg Taurin. – Fiskeolje har sin plass, men er ikke hele fisken, sier han. Han sikter til studier gjort i Danmark hvor man så at fiskeren levde lenger enn folk i byområder. Kan dette ha med at fiskeren var mer vandt til å spise hele fisken(vill fisk) og ikke bare en filét eller inntak av fiskeolje?(saken fortsetter under videoen)

 

Helsemyndigheter i Norge er stadig vekk på oss om å spise mer fisk. På den andre siden kommer mange varsellamper inn når tungmetaller i fisk kan vise seg å ha skadelig helseeffekt. – Når det kommer til tungmetaller i fisk, er det studier som viser at det egentlig ikke har noe å si, sier McMulen. – Selv med tungmetaller i fisken har man bedre helse.

McMullen mener at det trengs større innblikk i hvordan kroppen behandler for eksempel kvikksølvet man får i seg. – Vi må se forskjellen, det som er i fisk, og hva som er i personen som spiser fisken, sier han. McMullen sikter til folkegrupper hvor kostholdet består av mye fisk, blant annet i Japan hvor det ikke ser ut til å være noe problem med kvikksølvforgiftning, selv med fisk som inneholder dette. Japan ligger i på toppen når det kommer til lengst forventet levealder ifølge FNs statistikk ifra 2015. Her må det forskes mer, og gravide anbefales og ikke spise fisk fra innsjøer.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.