Vi er alle elektriske. At menneskekroppens fysiologi innbefatter masse elektrisk aktivitet har lenge vært kjent blant annet gjennom arbeidet til Dr. Robert O. Becker som skrev boken The body electric i 1985.

En av de største, men glemte forskere i det 20.ende århundre er Royal Raymond Rife. Som forsker, oppfinner, og ingeniør, spesielt i medisinsk mikroskopi, var Royal Raymond Reif et geni. Han lykkes med sitt forsøk på å bruke frekvensbehandling til å ødelegge kreftceller for over 80 år siden.  Han er kreditert i boken, «The Cancer Cure That Worked«, som mannen som oppdaget en kur for kreft og mange andre sykdommer bare ved hjelp av vibrasjons energi.

LES OGSÅ: Musikk kan redusere stress

Vilhelm Schjelderup var pioner på dette området i Norge og allerede i 1982 kom boken Elektromagnetismen og livet. Boken ECIWO biologi av samme forfatter omhandler også bioelektrisitet og de kraftfulle terapeutiske mulighetene dette gir gjennom ulike behandlingsformer som for eksempel refleksologi og akupunktur.

Medisin i form av elektrisitet, såkalt bioelektronisk behandling er derfor ikke noe nytt. Men de siste fem-seks årene har det blitt gjort mye forskning innen området, og vi vet mer i dag om hvilke frekvenser som kan hjelpe med ulike helseutfordringer.

Gjenoppretter normalfrekvenser

Kroppens celler er elektriske, og ved en skade, betennelse, operasjon eller lignende vil cellen droppe ned fra normalfrekvens. Denne frekvensen kan gjenopprettes med bioelektrisk terapi.

Man kan påvirke signaloverføringen mellom cellene mekanisk, enten ved hjelp av medisiner eller bioelektriske frekvenser som leveres enten invasiv (små apparater som opereres inn i kroppen), eller ikke-invasiv, som et apparat som kobles til kroppen. Kroppens smerte- og immunsystem kan styres gjennom vårt nervesystem med både kjemiske midler og elektrisitet.

Effektiv smertelindring

Effektive og naturlige alternativer til smertelindring har blitt stadig mer etterspurt de siste årene. Teknologien går fremover. I tillegg til scanning og behandling hos terapeut, er det nå mulig å behandle seg selv ved hjelp av små bærbare apparater! Ny bærbar medisinsk teknologi er tilgjengelig for effektiv naturlig smertelindring av både akutte og kroniske smerter, reparasjon av skadet og betent vev, restitusjon og rehabilitering. Vond rygg, stive ledd, stadig tilbakevendende betennelser eller noe så vanlig som menstruasjonssmerter. Teknologien fungerer ved å aktivere kroppens elektromekaniske systemer, og behandler også inflammatoriske sykdommer, forbedrer sirkulasjon hos diabetikere, og reduserer muskelatrofi ved inaktivitet.

LES OGSÅ: Stress ned med «latmannsyoga»

Bioelektrisk terapi er trygt

Behandlingen fungerer omtrent på samme måte som et smertestillende medikament, og har så godt som ingen vesentlige bieffekter. Behandlingen gir en effektiv, naturlig og medikamentfri lindring av nesten alle typer smerter ved at smertesignalene til hjernen bli blokkert. Kroppens smerte- og immunsystem kan nemlig styres gjennom nervesystemet med både medisiner og elektrisitet.

Når du er skadet, sender smertestillende mottakere en melding til sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen). Meldingen er registrert som smerte av visse celler i kroppen. Ved hjelp av bioelektriske strømmer, reduserer bioelektrisk terapi smerte ved å forstyrre smertesignaler før de når hjernen. Bioelektriske terapi ber også kroppen om å produsere endorfiner som bidrar til å lindre smerte. Denne type behandling er i daglig bruk på sykehus, smerteklinikker og terapeuter.

Våre muskler kan også stimuleres med elektrisitet for å produsere peptider og proteiner som er essensielle for en sunn kropp. Kroppens naturlige mikrostrøm kan til og med bidra til å gjøre vårt eget biologiske system til en selvhelbredende enhet.

Tilgjengelig teknologi for hjemmebruk

Ny teknologi har muligheten til å forandre og forbedre livskvaliteten til mange mennesker. Disse apparatene er noe de aller fleste kan bruke, uansett alder. Ved en intensiv behandling som kan gjøres hvor som helst, når som helst, opplever mange raskt bedring.

Bioelektrisk terapi har hatt en rask vekst i helsevesenet, og kan i dag erstatte enkelte kjemiske medikamenter med en omtrent 100% trygg behandling som man enkelt kan bruke hjemme hos seg selv.

Kilder: