Der er «Helt Riktig» – Matvognen med sunn hurtigmat

Dat Hai Tran ble i 2014 norgesmester i thai-boksing. I tiden som profesjonell idrettsutøver var det mye fokus på både trening og mat. Men Dat merket at utvalget av sunn hurtigmat var vanskelig å finne. Det gjaldt også informasjon om næringsinnhold på hurtigmaten som var tilgjengelig. – Det var kjedelig å spise sunt etter trening, sier Dat. Dette måtte han gjøre noe med!

 

 

Startet egen matvogn

Dat startet firmaet “Helt Riktig” hvor han tilbyr sunn og kortreist mat fra matvogn til alle som ønsker å spise sunnere. Matvognen er plassert på Alexander Kiellands plass i Oslo. Fra  matvognen tilbyr han en sunn matbit som restitusjon etter trening eller noe til de som går på diett. Han har fokus på å gi sine kunder opplysning om næringsinnhold i maten han tilbyr, så alle kan vite hva de faktisk får i seg. Dat mener at det er mange som  ønsker å spise sunt,  men stopper opp nå de begynner å regne ut næringsinnhold  pr. 100 gram, som det ofte er opplyst om på matvarer i dag. Noe av fokuset utover høsten vil være på allergivennlig mat uten gluten og laktose på menyen.

 

SE OGSÅ:  Økende interesse for urbant landbruk

 

Samtidig som Dat ønsker å gjøre folk mer bevisst på maten vi spiser, gjør han dette ved å beholde sjarmen med matvognen. Det skal være, som han sier: “greasy, crispy og tasty”. – Hvis jeg klarar å lage sunn mat som smaker digg, eller la meg heller si, ser usunn ut, har jeg løst ett hverdagsproblem, mener Dat med et smil. Han ønsker at maten hans skal gi andre glede ved å spise sunnere. – Håpet mitt er at kundene skal få en “craving” etter maten jeg tilbyr og ikke bare god samvitiighet, avlutter han.

Dat startet egen matvogn og tilbyr deg sunn hurtigmat (FOTO: Enger)

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.