Det er populært å feire barnebursdagen sin annet enn hjemme. Mange tar feiringen blant annet på bowling og kino, ofte med pizza på menyen. Kaker og andre søtsaker fyller også bursdagsmenyen så «sunne» bursdager er ikke det første man tenker på?

 

Dette har kostholdsveileder Anette Moen gjort noe med. I Porsgrunn er hun daglig leder og eier av velvære-caféen With Love by Moen. Her er både spa-og café-menyen til, ikke bare de voksne, men også for barn.

Konseptet sukkerfri barnebursdag er en fin måte å introdusere barn til en sunnere hverdag. Her får man ikke bare ren og kortreist mat, men god introduksjon til maten som blir servert. – Vi har valgt å gå tilbake til det litt mer naturlige, litt sånn steinalder-kost. Så vi har en kombinasjon av dette, vegansk og lavkarbo, men vi er aller mest opptatt av er rene råvarer, sier Anette.

I tillegg til ren og sunn mat er det en spa-meny med behandlinger som passer barna. Dette i tillegg til små kurs i blant annet å lage sunne søtsaker er aktiviteter som bursdagen kan ta del i. – I begynnelsen lurte mange på dette med at det ikke var noe sukker i bilde, sier Anette. – Men er ingen som har savnet den tradisjonelle bursdagskaken i våre bursdager, sier hun.

Aldersgruppene på bursdagene strekker seg fra 7-17 år forteller Anette og legger til at: – Det er alltid noen nye som vil ha bursdag etter man har hatt en feiring her. Kanskje en sukkerfri feiring med spa er en idé neste gang du skal feire en barnebursdag?

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.