– Det sier den svenske legen, kirurgen og forskeren Ralf Sundberg (f. 1952). Ralf Sundberg har drevet kirurgisk forskning på levertransplantasjon i USA. Han forsket på hvordan leveren best kan holdes i live for å overleve transport før den kan opereres inn i et nytt menneske.

 

Sammen med amerikanske forskere utviklet han en ny metode for oppbevaring og transport av leveren. Metoden har blitt en ny standard og tredoblet levetiden av organet.
Sundberg erfarte at et økende antall levere som ble transplantert ikke fungerte som forventet i mottakeren.

– Selv om kroppen ikke frastøtte seg leveren kunne den fungere dårlig, sier han. Felles for disse organene var at de hadde et litt annerledes utseende. Siden det er vanskelig å avsløre fettlever kun på utseende ba kirurgen patologen om å analysere levere de skulle transplantere inn. De kunne registrere en økende trend med fettlever på vei til å bli skrumplever. Dette skyldtes ikke stort alkoholforbruk, men et kosthold med mye sukker.

Høyt sukkerforbruk er den største årsaken til fettlever i dag og det første steget til å utvikle fettlever.

Ralf Sundberg har skrevet bøkene «Forskningsjukset» hvor han setter kritisk søkelys medisinsk forskning og «Forskningsjukset fortsetter».

SE OGSÅ: Ralf Sundberg om «Forskningsfusket»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.