Er du sukkeravhengig?

Selv om sukkeravhengighet ikke er en godkjent diagnose i Norge, er det like fullt en fysisk sykdom som sitter i hjernens belønningssenter på lik linje med andre typer avhengighet. Så mange som 75 % av alle mennesker er predisponert med en overfølsomhet for sukker, og hele 25 % av oss utvikler en avhengighet til sukker. Forskere mener at sukkeravhengighet ligger til grunn for all annen avhengighet og kalles derfor for «the gateway drug».

LES OGSÅ: Femdoblet sukkerinnhold i norsk brus!

Er du blant dem som hver mandag skal kutte ut sjokolade, brus og potetgull, men som to dager senere har glemt alt sammen og kjemper med dårlig samvittighet? Eller tilhører du de som stapper innpå når ingen ser deg eller legger strategier for hvordan du skal styre unna, porsjonere litt hver dag, gjemme litt unna i tilfelle krise og ellers fokusere mye på helgen, for da er det heldigvis lov igjen?

Frisk uten sukker (FUS) er Norges ledende kompetansesenter på sukkeravhengighet. Sukkeravhengighetsterapeut, Bente Josefsen, vil her fortelle om hvilke tegn du skal være på vakt overfor, hvorfor man blir avhengig og hvordan komme ut av avhengigheten.

 


Tilrettelegging og intervju: Berit Kvifte | Foto & klipp: Arnt-Olav Enger

 

 

 

 

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.