Vil ha stoffskiftepreparater på blå resept

Ikke alle stoffskiftepasienter er fornøyd med medisintilbudet som er tilgjengelig på blå resept. Produktet Erfa Thyroid er dyrere enn syntetisk Levaxin, men er det grunnlag for å få preparatet på blå resept?

Mange stoffskiftepasienter responderer ikke like godt på standard behandling med syntetisk Levaxin og etterspør derfor det naturlige thyroid-hormon preparatet Erfa Thyroid hos sin lege. Erfa, eller tørket thyroid, er et preparat som har vist seg å være redningen for tusenvis av pasienter som ikke har hatt ønsket effekt av Levaxin. Produktet viser seg å virke bedre på deres mentale tilstand, humør og hukommelse. Erfa er etterspurt av en stor pasientgruppe. Hvorfor er det da ikke grunnlag for å få preparatet på blå resept?

SE OGSÅ: Syntetisk stoffskiftemedisin gir ikke alltid ønsket effekt

Lege ved Balderklinikken i Oslo, Lars Omdal, mener det trengs mer forskning og studier på dette området. – Så i denne situasjonen så skulle vi jo hatt noen sultne forskere som virkelig var igang å se på det, sier Omdal. Ikke bare mangler det evidensbaserte studier, men pasienter møter ofte en holdning hos sin lege om at syntetisk Levaxin fungerer for alle. – Hvis man sier noe annet blir det som å banne i kirka, sier Omdal.

SE OGSÅ: Ble kvitt stoffskiftesykdom uten medisiner

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.