Stoffskifte – Hvordan folk føler seg avgjør om behandlingen er vellykket

Som fastlege møter Stig Bruset mange pasienter som har utfordringer med stoffskiftet. Det er lett å ty til reseptblokka og skrive ut stoffskiftemedisin, men Bruset ønsker å jobbe for å finne årsaken til symptomene. – Fastleger har ulik tilnærming, selv ønsker jeg å praktisere en persontilpasset medisin, forteller Bruset til Tv-Helse.no.

Han starter behandlingsregimet med å kartlegge ernæringsstatus. Blant annet er det grunnleggende å avdekke pasientens jodnivå.

Naturlig Jod med bioform KELP

Neste punkt er å se på de miljømessige faktorene som indre og ytre stress, kosthold og livsstil. Noen matvarer kan for eksempel blokkere for tyroxin.

Hvis de to første tiltakene ikke gir de ønskede resultater for pasienten blir neste skritt å prøve medikamentell behandling.

SE OGSÅ: Kamp om riktig stoffskifte-behandling