Vinterferien er her og mange spenner fast skia og kommer seg ut i løypa. Men det blir færre og færre som bruker skiene ifølge tall fra 2015 til 2017.

Ski på vinteren har vært en grunnstein for fysisk aktivitet i vinterhalvåret for stort sett alle nordmenn gjennom Norges historie. Nordmenn er født med ski på beina, heter det i ordtaket, men undertegnede må ærlig innrømme at det ikke har vært langrennski i hus på over 15 år og er sikkert ikke alene om dette.

Norsk Friluftsliv skriver:

Norsk Friluftsliv spurte det norske folk i januar 2017: «Kommer du til å gå på skitur i løpet av denne vinteren?» 44 prosent svarer «Ja, helt sikkert». På tilsvarende måling på samme tid for to år siden var tallet 55 prosent, på samme spørsmål.

 

Skiutstyr kan være dyrt og det har kanskje ikke vært så fristende å investere i dette for noe som kan bli til en skitur eller to. Tidligere vintre med lite snø kan være en årsak til at folk forhåpentligvis velger andre former for å holde seg i aktivitet om vinteren. Store snøfall har derimot lagt seg over landet vårt i år og det skal ikke være noe grunn til å ikke kaste seg ut i løypa.

For mange  blir aktiviteter lettere å gjennomføre når ting er enkelt og vi ser at mange  i senere tid har gått til innkjøp av «felleski». Hverdagen kan være hektisk så det å slippe smøringen kan være mer fristende, enn smøringsherket mange på skiføret kan ha opplevd? Da er kanskje «felleski» en kjapp måte å få fotfeste i løypa igjen.

For andre er kanskje investeringen i kjøp av  skiutstyr en økonomisk byrde som ikke blir overkommelig for mange. Fortvil ikke, det er mange løsninger her også, blant annet utstyrssentralen som du finner i kommunen der du bor. Her har du mulighet til å leie blant annet langrennski, alpint og skøyter. På utstyrssentralen i Skien har det vært mye aktivitet i det siste og de er nå tomme for vinterustyr til utlån. – Alt vi har er bestilt bort, sier Kjell Skjelbred ved utstyrssentralen i Skien på telefon til TV-Helse.

Vi får håpe, tross nedgang i folkets ambisjoner om skiturer hver vinter har gått ned, at snakket rundt «felleski» og stor aktivitet på utstyrssentralen er en indikasjon på at det nå er økende interesse for å legge ut på tur i løypa igjen.

 

Kilder:

https://www.norskfriluftsliv.no/langt-faerre-skal-pa-ski-i-vinter/

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.