Spørsmålet er ikke om, men når jeg får Alzheimers

Det mener Professor Ole A. Andreassen ved Universitetet i Oslo som har vært med på å utvikle en gentest for Alzheimers, står det i denne saken på NRK.no

 Andreassen forteller at alle mennesker vil på ett eller annet tidspunkt utvikle Alzheimers, bare man blir gammel nok, som er den vanligste formen for demens. Alzheimers arter seg slik at det blir vanskelig å orientere og uttrykket seg, samt problemer med  hukommelsen. Gentesten, som Andreassen har vært med å utvikle i samarbeid med University of California, har undersøkt 70.000 personer med og uten Alzheimers og funnet frem til genene som utvikler sykdommen. Alzheimers er en sykdom som utvikles over en 20-årsperiode og man kan da med denne testen finne ut når sykdommen vil inntreffe.

 

– LES OGSÅ: Alzheimers sykdom – mer enn plakk i hjernen

 

Det er ingen effektive legemidler mot Alzheimers idag og Andreassen har ett ønske om å ha tilgang på denne testen når han blir eldre. – Vi har spesielle regler for bruk av slike tester her i landet. Alt må testes og evalueres i store studier og fremdeles en del arbeid igjen, sier han til NRK . Testen har vekket stor internasjonal interesse og vil trolig være tilgjengelig i USA før den godkjennes i Norge, forteller han.

 

Kilde:

https://www.nrk.no/norge/test-kan-gi-svar-pa-nar-du-far-alzheimers-1.13603353

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.