Følelsen av at du ikke er god nok setter deg inn ett negativt tankemøsnter. For mange unge blir dette en tung realitet og uten de rette verktøyene faller man ofte utenfor skole og jobb med angst og depresjoner.

Andreas er en av dem som har fått muligheten til å gjøre noe med sin situasjon. Han sluttet i lærlingplassen hvor han misstrivdes og følte at alt han gjorde var feil. Dårlig kommunikasjon på arbeidsplassen gav tilløp til mange negative tanker og angst. Da samtaler med psykolog ikke gikk noe sted ble heller redningen FROG Leadership kurs hos Lyk-Z & Døtre. Kognitiv trening og identifisering av tankefeller og samholdet om at han ikke var alene i sin situasjon ble en «aha» opplevelse for Andreas.

Gjennom sitt arbeid har Lyk-Z & Døtre hjulpet en rekke unge mennesker å komme seg tilbake til en funksjonerende hverdag, med troen på seg selv. Dette er det verdi i på det samfunnsøkonomiske og sosialt entreprenørskap blir en viktig rolle i prosessen. Flere bedrifter, deriblant R8 og Ancistrus AS, i Telemark er nå aktivt med å sponse unge mennesker som har falt utenfor både skole og jobb.

Den største aktøren her er Skagerak Energi, som hittil har sponset 25 unge mennesker fra Telemark for å bli en del av samfunnet igjen gjennom FROG Leadership hos Lyk-Z & Døtre.

– Det handler om å gi tilbake og løfte unge mennesker som har falt litt utenfor skole og jobb til å bli ressurser i samfunnet igjen, sier Kristian Nordheim, konserndirektør kommunikasjon og myndighetskontakt i Skagerak Energi.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.