– Dette er en annerledes Yoga hvor vi gjør enkle bevegelser i stående stilling, sier fysioterapeut og osteopat Kjell Einar Olsen. Han benytter lærdom fra indisk, tibetansk og kinesisk yoga satt i et system på over 100 øvelser i første del av 3. Dette kaller han «Evig Ung» yoga.

– I tillegg til at kroppen blir fysisk smidigere, sterkere og gir bedre balanse, får vi også en god sirkulasjon i kroppen som fjerner avfallstoffer. Vi får også massert de innvols organene gjennom puste- og bevegelsesøvelser, som igjen gjør at kjertler og hormonproduksjon ofte kommer mer i balanse, forteller Kjell til TV-Helse.

SE OGSÅ: Stimuler kroppen på cellenivå

Kjell påpeker at for å ha god helse må man ikke bare fysisk ha det bra men også ha det følelses- og tankemessige på plass og i balanse. Essensen i Yoga er å finne indre fred, harmoni og finne god følelsen.

– Det vi må hukse på er at kroppen former seg som den blir brukt. Så er vi i en stiling ofte kan det ofte hende vi stivner litt i den stillingen, sier Kjell. Han viser oss derfor 3 enkle øvelser for dagens stillesittende holdning foran blant annet TV og ved brulk av mobiltelefonen. Se øvelsene her:

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.