Mineralet sink er en av de aller beste anti-bakterielle virkemidlene som finnes, selv mot noen av de farligste bakteriene som forårsaker lungebetennelse og hjernehinnebetennelse. Sink kan både beskytte mot lungebetennelse og brukes i behandling av de som har fått sykdommen, samt styrke immunforsvaret mot infeksjoner.

I det siste tiåret har forskere funnet ut at mineralet sink kan ha en god effekt og redusere symptomene av lungebetennelse, men årsaken til dette har ikke være klar. I en artikkel på forskning.no viser Sergio Manzetti, forsker Fjordforsk hvordan han gjennom kvantekjemi har funnet årsaken.

Sink har den unike evnen til å binde seg til proteinet som bakterien bruker for å ta opp mangan. Denne evnen til å binde seg fører til at proteinet til Streptococcus Pneumoniae ikke klarer å slippe bakterien. Mangan kan ikke tas opp lenger og transporteres over membranen. Dette fører til at bakterien blir utsatt for angrep fra immunforsvaret, som får en enklere jobb og fører til at bakterien dør.

Forskere ved Universitetet i Adelaide har også observert måten sink samspiller med en av de farligste bakteriene, Streptococcus pneumoniae, som dreper mer enn 1 000 000 mennesker i året ved å forårsake lungebetennelse, meningitt og andre alvorlige smittsomme sykdommer.

Bakteriene trenger mangan, et essensiell metall, for å trives og angripe kroppen. Sink forstyrrer denne prosessen, og stopper mangan fra å nå bakteriene.

The Lancet melder at sink også kan brukes i behandling av lungebetennelse som allerede har brutt ut. Dr Abdullah Brooks står bak en studie som viser meget god effekt. Han ser positivt på at dette kan hjelpe mot overforbruk av antibiotika og problematikken rundt resistente bakterier, og at det kan redusere komplikasjoner og død der andre medisiner ikke er tilgjengelige.

 

Kilder:
https://www.wddty.com/news/2013/11/zinc-kills-pneumonia-and-meningitis-bacteria.html
https://forskning.no/forebyggende-helse-medisin-menneskekroppen-sykdommer-barn-og-ungdom-stub/2008/02/sink-mot
https://forskning.no/kjemi-forskeren-forteller-medisinske-metoder/forskeren-forteller-derfor-kan-sink-lindre-lungebetennelse/319588

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.