L-Serin er en aminosyre som ofte viser mangel når man blir eldre. Kroppens egen evne til å lage aminosyren selv via nyrene og musklene våre reduseres. Men hvorfor er L-Serin viktig?

I hjernen har Serin en meget viktig rolle. Der kombineres den med fosfolipider som man får ved å blant annet spise kjøtt og fisk. Dette danner fosfatidylserin, som inngår i hjernens cellevegger. Ved siden av å være en god antioksidant i celleveggene inngår den også i proteiner og aminosyre transport – inn og ut tilførsel fra cellene, også i mitokondriene.

Dr. Micheal McMullen har doktorgrad i phytoterapi fra Univesity of Westminster i London. Han har i 30 år jobbet med både urtemedisin og ernæring. Han forteller i videoen under viktigheten med SERIN og hva som er viktig for å tenke på for å hjelpe kroppen opprettholde «smøringen» i kroppen.

(norske undertekster velges i avspilleren)

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.