Hva betyr det å være god nok?

-Det å være god nok er å kunne være den man er uten å måtte tenke på hva familie, naboer og andre skulle mene, sier Marielle Faldmo. Hun driver i det daglige med Marielles Events. Hun var nylig konfransier på Kvinnehelsekonferansen som ble arrangert 8,-9, februar i regi av Kongresspartner.

-Vær en person i livet som gjør deg glad, den du drømmer om å være og som gir deg inspirasjon, påpeker Marielle, enten om det skulle være i kassa på Rema eller om det betyr å være DJ på en nattklubb. Det handler om å være bra nok og følelsen av at man duger.

Marielle mener at vi alle har kompetanse, gjennom de erfaringene vi gjør gjennom, som hun sier selv, «livets-universitet». All den kompetansen vi får gjennom både oppturer og nedturer, sorger og gleder, sitter vi med alle sammen. – Så vi er mer en bra nok, understeker Marielle, det er ved alle feilene jeg har gjort jeg har lært mest.

Gjennom å ha jobbet med blant annet ungdommer i 30 år ser hun at det å føle seg forstått og akseptert er en stor del av dette. Hun kommer derfor med blant annet dette rådet:

«Resept nummer 1 er å glede en annen, finne på noe, ta en telefon, be noen på middag, gjør en god gjerning og se andre mennesker. Tenk på alle de menneskene du har møtt i livet men aldri sett, som du har ikke lagt merke til dem engang. Den lille jenta i kroken i klasserommet eller nabodama med den grå lua som har gått forbi deg, men du «så» henne aldri. Det er det første du kan gjøre»

Se mer fra Marielle i videoen over.

 


Tekst: Arnt-Olav Enger | Videojournalist: Berit Kvifte | Foto og klipp: Arnt-Olav Enger

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.