Er du plaget med gjentatte soppinfeksjoner, kløe, utflod og lukt – sløyf såpen! Plagene er ofte knyttet til at miljøet i underlivet er for basisk og da vil såpe gjøre det vondt verre.

Intimsåpe brukes av mange, mens andre tenker at «såpe er såpe» og pøser på med Sterilan eller andre sterkt basiske toalettsåper.  Det er det samme som å be om trøbbel.  I tillegg til sopp, kløe og utflod, kan du få såre sprekker i den tynne huden i underlivet.

Spesielt yngre kvinner og menn er storforbrukere av intimsåper og nettopp derfor oppsøker de gynekologer med problemer.  Vond lukt «der», forsvinner ikke med «såpeskuring» to ganger daglig. Tvert imot.

Selvrensende

I utgangspunktet trenger ikke underlivet såpe i det hele tatt fordi det fra naturens side er skapt selvrensende både hos kvinner og menn. Rent vann er det beste for underlivet og spesielt om du har plager med pH-balansen.

Ikke skyll

Mange kvinner har en idé om at å skylle underlivet er sunt og riktig og det finnes mange produkter for innvendig skylling og vasking av vagina. Men, det finnes sparsomt med dokumentasjon på at dette har noen som helst funksjon.

Et unntak er rumpa.  Den tåler en såpeskvett, men stopp med en gang om du kjenner kløe eller blir sår.

Riktig undertøy

Undertøy laget av syntetisk materiale kan også lage ugreie nedentil. Det samme med barbering.   Et glattbarbert underliv er moteskapt og gjør at bakterier lettere kan trenge inn. Hårveksten er der for en grunn.

Ergo; hold deg til vann og bomullstruser! Kjedelig? Mulig det, men mer kjedelig med stadig trøbbel i trusa!

 

 

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.