Jeg gikk til apoteket for å kjøpe sårrens og spurte etter ringblomstsalve. Det hadde de ikke hørt om. Det ble da Klorhexidin Fresenius Kabi som plaster på såret. Det må vel være noe annet man kan bruke siden advarsel på rensestoffet sier: «Kan forårsake kjemiske brannsår».

 

Naturlig legemiddel med flere bruksområder

Ringblomst (Calendula officinalis) er antiseptisk og noen av innholdsstoffene er sopp-, bakterie- og virushemmende. Planten styrker kapillærveggene som forklarer effekten mot skrammer og sår, åreknuter og forskjellige former for betennelser. Ringblomst er kjent til bruk mot soppinfeksjoner som ringorm, fotsopp og trøske. Den er virksom mot bleieutslett, og lindrer ømme brystvorter etter amming. Ved innvortes anvendelse hjelper uttrekk i varmt vann eller tinktur mot betennelse i magesekken, magesår, samt tynntarms- og tykktarmsbetennelse.

Salve fra ringblomst har en lindrende og mykgjørende effekt på sår og tørr hud, tørre og sprukne heler, hard hud, skrubbsår, brannsår, liggesår, fotsopp, såre barnerumper og hundepoter. Den trekker også ut verk av betente sår. (Rens såret, legg godt med salve under plaster/bandasje) Mange opplever også god effekt med ringblomstsalve på psoriasis.

 

Fungerer det?

Under Mersmak matfestival i Skien 24. og 25. august var det mange boder med spennende produkter, både lokale og internasjonale (Se bildeserie fra ta.no). TV-Helse var tilstede og besøkte blandt andre Hødnebø gård som solgte økologisk honning. Her var ringblomstsalve et av «bi-produktene» av honning og bivoks. Se video under(norske undertekster er tilgjengelig):

 

 

Som diabetiker kan undertegnede fortelle at ringblomstsalve har stor effekt. I sommer pådro jeg meg ett lite kutt på foten under skjærgårdsbading. Alle diabetikere vet at dette kan være skummelt, da vi kan være mer utsatt for infeksjoner og at det tar lang tid å lege. Etter å ha brukt ringblomstsalve en ukes tid har kuttet nesten leget seg helt. Det skjedde mer på en uke med påsmøring av ringblomstsalve enn to måneder med rensing med sårrens fra apoteket som Klorhexidin. Ringblomstsalve laget på utrekk og bivoks gir også en velvære-effekt da den dufter godt og opplevde som avslappende og «spa-lignende». Fungerer det? Absolutt!

 

Ringblomstsalve ffektiv mot sår og tørr hud (FOTO: AdobeStock)

 

Kilder:

http://www.rolv.no/urtemedisin/urt_organ.htm

http://www.hodnebo-gard.com/

https://www.ta.no/bildeserie/mersmak/kultur/stor-bildeserie-fra-mersmak/g/5-50-604012

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.