Skal jeg overleve må jeg leve som den jeg er, sier Robin Bratlie (41).

 

De siste årene har det blitt større åpenhet for å snakke om kjønnsidentitet. Men å oppleve å være født i feil kropp er uansett en stor belastning for de de gjelder.  Aksept fra omgivelsene er ingen selvfølge. Man kan møte sterke fordommer både i bekjentskapskretsen og hos ukjente, i tillegg til manglende kunnskap fra helsevesenet.

Robin kjente på dette i 34 år før han gjennomgikk sin fysiske forandring fra kvinne til mann. Han driver nå blant annet samtalegrupper for personer og pårørende som opplever vanskeligheter relatert til kjønnsidentitet. Han ser viktigheten av å snakke om kjønnsidentitet og utdanne folk for å øke aksepten fra samfunnet og hjelpe folk videre i prosessen. Å skape et forum for folk å stille «dumme» spørsmål, som Robin sier, er svært viktig for han da dette var noe han selv savnet på sin lange  reise fra kvinne til mann.

Det krever mot å stå stødig i seg selv, sier Robin. Trenger du noen å snakke med om din kjønnsidentitet, kan du kontakte Helsestasjonen for kjønn og seksualitet i Oslo på deres nettsider, eller ringe tlfnr. 481 13 013. I tillegg kan man også ta kontakt med Robin på instagram @transforming_robinbratlie.

Det kan også være lurt å kontakte Hjelpetelefonen til Mental Helse på tlf 116 123.

Se også Chat om kjønnsidentitet her!

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.