Det er regnet med  at opptil 25% av den norsek befolkningen sliter med irritabel tarmsyndrom (IBS). Det kan gi plager som magesmerter, forstoppelse eller diaré og er ofte forbundet med stress.

Irritabel tarm er en fellesbetegnelse for en rekke plager knyttet til mage- og tarm og blir ofte også kalt spastisk kolon, irritabel kolon eller mukøs kolitt. Selv om undersøkelser og prøver viser at kroppen er frisk, kan det gi voldsomt ubehag hos pasienten. Symptomer som blant annet magebesvær er klassiske, selv om alle prøver sier at du er frisk.

Lege Aicha Aibo forteller i intervjuet under om sitt møte med IBS gjennom sine erfaringer og behandlinger.