Persontilpasset medisin og behandling på full fart inn i Norge

DNA Health analysen tester på genvariasjoner som har en signifikant effekt på helsen og kan vise risiko for utvikling av livsstilssykdommer. Kosthold og livsstil påviker uttrykket av disse genene og kan brukes for å forebygge eller bedre kroniske helseproblemer. En slik test koster ca. 2000 danske kroner og leveres av Nordic Laboratories.

 

 

Det er genetiske forskjeller med hensyn til hvordan vi påvirkes av miljøet vi lever i. Dette sier Anna Kathrine Ljøgodt , som er lege og har master i ernærings medisin. Genetiske variasjoner kan også påvirke hvor godt kroppen nyttiggjør seg enkelte næringsstoffer. Det tilbys nå en rekke gen-tester på markedet som det er mer eller mindre godt dokumentert at har en praktisk nytteverdi. Ljøgodt anbefaler da å bruke et velrenommert laboratorium og å få veiledning i tolkningen av gen testene av en medisinsk fagperson.

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.