Lavkarbo Ostekake i Glass er både nøttefri og lavkarbo.  Bunnen er til tross for mangel på nøtter og frø, ubeskrivelig porøs og sprø. Søt ostekrem og syrlig skogsbærpurè gjør lavkarbo ostekake i glass til fristende dessert å servere på 17-mai.

LES OGSÅ: 5 oppskrifter som kan hjelpe deg med å redusere magefettet

Denne desserten egner seg ikke så godt til oppbevaring over natta da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten. Hvis du likevel vil lage den noen dager i forvegen kan du fint lage komponentene klare og sette den sammen rett før servering.

Serveringer: 6 porsjoner – Les gjennom hele oppskriften og fremgangsmåten før du starter

(fettogforstand.no)

Ingredienser

Skogsbærpurè

  • 400 g frossen skogsbærblanding
  • 50 g Tagatesse (eller annen søtning)
  • Bunn
  • 30 g pofiber
  • 35 g Tagatesse*
  • 100 g smør
  • ½ ts kanel
  • En klype salt
Bunn
  • 30 g pofiber
  • 35 g Tagatesse*
  • 100 g smør
  • ½ ts kanel
  • En klype salt

Ostekrem

  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost
  • 2 – 3 ss Tagatesse (kan byttes med annen søtning)
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens

Fremgangsmåte

Skogsbærpurè

  1. Ha bær og Tagatesse i en kjele og varm sakte opp på middels varme til bærene får et oppkok.
  2. Ta kjelen av plata og knus bærene med en stavmikser eller lignende.
  3. Sil vekk frøene i et dørslag.
  4. Avkjøl

Bunn

  1. Smelt smør i en stekepanne og tilsett resten av ingrediensene.
  2. Stek på middels høy varme (vi brukte 6 av 9 på vår koketopp) til blandingen blir gylden og klumper seg lett (se bilde i hovedinnlegg). Dette tar ca 5 – 7 minutter. Rør hele tiden og pass på så det ikke svir seg. I denne bunnen er det Tagatesse* som sørger for sprøhet på grunn av sin karamelliserende effekt, den kan derfor dessverre ikke byttes med annen søtning her.
  3. Fordel bunnen i 6 porsjonsskåler og sett kjølig mens du forbereder ostekremen.

Ostekrem

  1. Pisk sammen kremost, søtning og vaniljeessens.
  2. Ha i fløte og pisk til du får en fast masse.
  3. Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med bærpurè.
  4. Serveres straks – denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten.

Oppskriften er levert av Fett & Forstand. Se mer på fett&forstand.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.