Det er store forskjeller på fettsammensetningen i kyllinger som blir fôret opp på vanlig kraftfôr med soyaolje, og de som får kraftfôr med raps- og linolje.

 

Dette forteller professor i ernæring, Anna Haug ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. Hun har forsket på fettsammensetningen i kyllinger ut i fra hvilket fôr de spiser. Hun forteller at det er store forskjeller på det kjøttet vi spiser – særlig på forholdet mellom omega 6 og omega 3. Det ene alternativet gir en fettsammensetning med 10 ganger mer omega 6 enn omega 3, og det andre alternativet gir en forskjell på 2 ganger mer omega 6. Dette har stor betydning for hvordan fettsyresammensetningen i kroppen til oss som spiser disse kyllingene blir, forteller hun. I innslaget får du vite hvilket fôr som gir oss det beste kyllingkjøttet.

 

Les også: Derfor trenger du omega 3

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.