Så hva skal det være? Vin før øl, eller øl før vin?

Ifølge ordtaket, drikker en øl først reduseres sjansene for bakrus (øl og vin blir fin). Men forskerne sier at rekkefølgen ikke spiller noen rolle i følge studien de gjennomførte. Det som har mest å si for formen dagen derpå er mengden du drikker, ikke hvilken rekkefølge du drikker i.

De testet ordtaket på en gruppe på 90 menn og kvinner, i alderen 19 til 40 år, og delte dem inn i tre grupper. Den første gruppen drakk to og en halv liter øl etterfulgt av fire store glass vin, den andre gruppen drakk det samme, men i motsatt rekkefølge, og den tredje gruppen drakk bare øl eller vin. Etter en uke, byttet gruppene rekkefølge på drikkene.

Neste dag ble alle bedt om å gi sin ‘bakrus score’ basert på nivåer av tørste, tretthet, hodepine, svimmelhet, kvalme, magesmerter, økt hjertefrekvens og tap av matlyst.

Resultatene viste ingen forskjell med hensyn til hvilken rekkefølge de frivillige drakk. De følte seg alle ganske elendig neste dag. – Vi fant ikke noen sannhet i utrykket om at å drikke øl før vin gir en lettere bakrus enn omvendt, sier forsker Joran Kochling fra Witten/Herdecke University.

 

Kilde:

American Journal of Clinical Nutrition, 2019; doi: 10.1093/ajcn/nqy309

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.