Melkesyra pumper i leggene når du legger i vei på lengre distanser, men visste du at melkesyre er så mye mer?

Når melkesyre hopes opp rundt en svulst, vokser den ved hjelp av enzymer som baner i vei i friskt vev, samtidig som den kan sende kreftceller ut i blodet og danne nye svulster. Kreftceller overproduserer melkesyre som kroppen må kvitte seg med for ikke å bli ødelagt av for lav PH.

Sørkoreanske Young Hee Ko, M.S., Ph.D ville finne ut om melkesyra kunne ødelegge kreftcellene. I sin forskning fant hun at 3BP (3-bromopuryvate) drepte dyrkede kreftceller langt raskere enn kjente cellegifter. Hun gjentok forsøkene over 100 ganger for å bli overbevist. 3BP virket bedre enn alle andre cellegifter i alle 10 kreftformer som var med i forsøkene.

Ko hadde under sin forskning en sjelsettende opplevelse som befestet hennes ønske om å vie sitt liv til kreftforskning. Hun fikk mulighet til å utføre et forsøk på en pasient som hadde raskt voksende leverkreft som ikke kunne fjernes kirurgisk. I følge prognosen ville pasienten dø i løpet av få måneder. Hun fikk tillatelse å behandle pasienten med 3BP. Etter ni behandlinger viste en CAT-scanning at kreftsvulsten var helt borte.

 

Nytt preparat kan revolusjonere kreftbehandling

Young Hee Ko sitt mål er å oppdage og utvikle nye behandlingsformer rettet mot store sykdommer som påvirker mennesker og dyr, bedre forstå menneskelig biologi og biokjemi, og å identifisere viktige forskjeller mellom helse og sykdom.

Hun har grunnlagt selskapet KoDiscovery for å videreutvikle 3BP som en kreftterapi. Hennes umiddelbare plan er å utvikle 3BP kreftbehandlingsteknologi for global kommersialisering for å hjelpe så mange kreftpasienter som mulig. I 2000 oppdaget hun at det lille molekylet 3-bromopyruvate (3BP) et svært potent og effektiv antikreftmiddel med selektivitet for kreftceller. 3BP virker ved å finne de spesifikke kreftcellene. Det går raskt inn kreftceller og umiddelbart inn i mitokondriene. Dette skjer samtidig som de fleste normale celler er uskadd.

For tiden jobber Young Hee Ko med en viktig preklinisk kreftstudie på University of Maryland . Hennes team gjør nå fremskritt for å få de nødvendige prekliniske data som vil føre til neste viktige trinn i menneskelige kliniske forsøk med 3BP som en effektiv kreftterapi. Det er hennes håp og drøm om at de snart vil være i stand til å gå videre fra denne studien til menneskelige kliniske forsøk og deretter til sitt endelige mål om FDA-godkjenning for å gi 3BP til alle mennesker som trenger det.

 

 

SE OGSÅ:Kreftgåten er løst

 

Kilder:

Helsemagasinet vitenskap og fornuft #4/2018 s 65,66,67

https://www.kodiscovery.org/

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.