Det er ikke hver dag et produkt med fornuftig næringstoffer som passer til mangfoldet av befolkingen kommer i matutvalget i butikken. Også for de med matallergier og intoleranser. Ina Nyfløt startet med grøt-oppskriften hjemme på sitt eget kjøkken med mål om å kunne tilby ren og sunn mat. Nå er grøten å få tak i over hele landet.

 

 

Quini urkorngrøt er helt uten melk, hvitt sukker eller kunstig søtstoff og bruker to eldgamle kornsorter svarthavre og quinoa. Begge kornsortene er dyrket i Norge uten bruk av sprøytemidler. På produktets nettside står det:

 

«Urkorngrøt fra Quini skal ikke bare smake kjempegodt når du spiser den, men også når du er ferdig med å spise. Den følelsen av å ha spist noe kjempesunt og godt som metter lenge!»

 

Med tanke på gode råvarer har Nyfløt god kontakt med sine leverandører som strekker seg fra lokale bønder til bønder i Tahiti for å kunne blant annet få tak i verdens beste vanilje. – jeg har direkte kontakt med bøndene. Jeg er opptatt at maten skal være ren, det skal ikke taes noen snarveier, sier hun. Lokalt har hun funnet bønder som har satt igang korndyrking på «gamle»-måten og bruker svarthavre. Også quinoa (superfrø fra sør-amerika), som en norsk bonde på Ringsaker har klart å dyrke kommersielt for første gang i Norge bruker hun i grøten

 

SE OGSÅ: Urovekkende mange gravide har jodmangel

Jodmangel er en gjenganger i Norge og mange andre europeiske land. En stor kilde til jod i Norge er melk. Uten melk i grøten er tilskuddet av jod likevel 30% av dagsbehovet. Dette med enda en spesiell indgrediens, sier Nyfløt. Hun har tilsatt tannpulver i grøten, som hun påpeker ikke tilsetter noe smak, med ett smil. – Grøtene er nå tilgjengelig i både Narvesen og 7/11, men siden februar i år er grøtene også i Meny-butikker, avsutter hun. Grøten kommer i 3 forskjellige smaker og regnes også som glutenfri. Les mer på quini.no

TV-Helse redaksjonen har testet ut grøtene og har dette å si:

Quini Urkorngrøt Kokos & Kakao mener redaksjonen faller under dessert kvalitet over seg. Barnas favoritt. Terningkast 5.

Quini Urkorngrøt Mango & Syrlig Havtorn har en syrlig og litt spesiell smak. Terningkast 4.

Og vinneren i smakstesten er Quini Urkorngrøt Kokos & Vanilje som kan erstatte lunsjen. Terningkast 6.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.