To brobyggere bak Tv-Helses nye serie om urter og planter

Tv-Helse lanserer egen urte og planteskole hvor lege Geir Flatabø og Tannlege Pål Hermansen skal presentere planter og urter. De vil fortelle litt om plantenes historiske betydning i folketradisjon og hvordan vi kan bruke vekstene som helsemessig forebygging og lindring. Neste uke starter presentasjon av planter og urter, og det vil bli mulighet til å stille spørsmål til ekspertene.

Pål Hermansen. Foto: PAL HERMANSEN / STEVEBLOOM.COM / BARCROFT MEDIA

Pål Hermansen er en meget allsidig mann med mange talenter og stor interesse for naturen. Han er både tannlege, homeopat og forfatter, og en internasjonalt prisbelønnet fotograf. Han har blant annet utgitt over 30 bøker om natur, dyr, plantenes utbredelse og medisinsk bruk. Bøkene er illustrert med egenfotograferte bilder. En av de mest omtalte bøkene er «Frø til verden» som kom ut i 2013 og var initiert av Landbruks- og matdepartementet i forbindelse med 5-års jubileet for frøhvelvet på Svalbard.  Pål Hermansen har også mottatt brobyggerprisen i 2015 for sin helhetsmedisinske behandling om hvordan ting henger sammen i hele kroppen.

Geir Flatabø er utdannet lege, har utdanning i ernæring og botanikk fra Universitetet i Oslo. Han er planteentusiast, soppsakkyndig og har enormt mye kunnskap og praktisk erfaring med et stort utvalg av nyttevekster og grunnleggende kjennskap til legeplanter. Han vet godt hvilke ville vekster som egner seg på kjøkkenet.

GeirFlatabø (FOTO: Enger)

Geir er veldig kunnskapsrik om bruken av trær og planter, hvorav de fleste er spiselige eller har andre bruksområder. På nyttevekster er han et levende leksikon, noe han allerede i 1986 viste når han gikk til topps i Tv-programmet «Kvitt eller dobbelt» i temaet «Nytteplanter blant ville norske urter og trær».

 

SE OGSÅ: Fikk innskrenket autorisasjon som lege, nå får han pris

 

Geir Flatabøs har selv en skogshage som ligger høyt over Ulvik ved enden av Hardangerfjorden. Der har han hundrevis av trær, busker og urteaktig stauder som han har plantet på tomten. I tillegg er han også birøkter.

I disse dager mottar Flatabø Brobyggerprisen for sitt arbeid hvor han bruker metoder som ikke er vanlig i det norske helsevesenet, men som bygger på utenlandsk forskning, ifølge nominasjonen.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.