Ny teknologi for diabetikere stoppes igjen

Diabetesforbundet ber nå om en redgjørelse fra Beslutningsforum og Helse-og omsorgsdepartementet for siste avgjørelse vedrørende blodsukkermåleren Freestyle Libre. Diabetes.no forteller at det er Helse Vest som kommer med opplysningen om at apparatet ikke vil bli sendt til Beslutningsforum. 

Med en liten sensor kan en flash glukosemåler (FGM)måle blodsukkeret automatisk og kan rask skanne verdiene fra målerene som man har festet på armen.
LES OGSÅ: Diabetesforbundet vil ha nytt teknologisk hjelpemiddel

 

I saken på diabetes.no står det at begrunnelsen  blant annet er at eierskap av data og finansiering må avklares. – Det  gjelder ulike typer utstyr som pasienten bærer selv for overvåking av egen helsetilstand. Dette omfatter flere produkter enn FreeStyle Libre, og er derfor et bredere arbeid, står det i en epost fra Helse Vest. Generalsekretær i Diabetesforbundet Bjørnar Allgot mener at det ikke er noe avklaring som mangler når det kommer til Freestyle Libre og syntes det er rart at man må vente på løsning på problemstillingen rundt andre typer apparater.

 

Hvordan fungerer FGM?

Med en liten sensor kan en flash glukosemåler(FGM) måle blodsukkeret automatisk og kan rask skanne verdiene fra målerene som man har festet på armen. Noen målere kan kontinuerlig lagre data hele døgnet og er godt tilpasset et aktivt liv. Fordi den eliminerer stikk i fingeren er det et stort ønske fra Diabetsforbundet om å ta i bruk denne måleren også i Norge.

 

– Diabetesforbundet ønsker blant annet å kunne tilby FGM-sensorene på refusjon slik at alle brukere blir likestilt og tilgangen ikke blir forbeholdt de med god økonomi, forteller Bjørnar i dette intervjuet i God Morgen Norge på tv2.no. FGM-sensorene vil koste omtrent det samme som andre blodsukkemålere gjør i dag, som er rundt 800kr pr 14 dag.

 

 

Kilde:

https://www.diabetes.no/nyheter/nyheter-2017/freestyle-libre-stoppet-igjen/

 

 

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.