Hvorfor all kritikken? Fikk sønnen ut av autisme med endret kosthold og livsstil

Ninka Bernadette Mauritson er en dansk kvinne, mor, journalist og forfatter som gjennom hardt arbeid i mange år har hjulpet sin sønn ut av autisme. Hun har kjempet en tøff kamp for de metodene hun har trodd på og lykkes med det. Hun har fått mye positive tilbakemeldinger på det hun har fått til, men det har også kommet massiv kritikk fra blant andre den danske autismeforening, voksne autister og foreldre med og uten autistiske barn.

 

Hvorfor kommer denne massive kritikken av det hun har gjort? Hva ligger bak denne kritikken?  Hun har jobbet steinhardt for å hjelpe sin sønn til et bedre liv. Kan man kritiseres for å ha lykkes med det? Ninka har hjulpet sønnen ut av autismen ved hjelp av kostomlegging. Ingen medikamenter eller noe hokus pokus, bare bevissthet på hva han får i seg av næring. Hva er det som gjør at så mange reagerer på at sønnen ble frisk ved å endre kosthold og livsstil? Er ikke det bare helt fantastisk og inspirerende? Burde ikke dette motivere andre til å prøve den samme veien?  Det eneste Ninka ønsker med å stå fra fram med sin historie er at så mange foreldre som mulig får tilgang til den kunnskapen som er tilgjengelig og får mulighet til å hjelpe sitt barn til et bedre liv.

 

– SE OGSÅ: Proteinintoleranse kan gi autismelignende symptomer

 

Mange vil huske Ninka fra den første boken hun skrev med tittelen «Kjernesunn familie» i 2009, utgitt på forlaget Cappelen Damm. Ninka er en foregangskvinne som tør å tenke annerledes, hun er modig og vi har mye å lære av henne.  Vi har bruk for mennesker som Ninka som tør å stå på for det hun tror på, har et stort hjerte og ønsker alle et godt liv.

 

Les Ninkas svar på kritikken i hennes blog her og få en oversikt over de mange kilder av forskning gjort av anerkjente leger verden over som underbygger det hun formidler. Inkludert den norske legendariske overlegen Kalle Reichelt (1933-2016) som var en foregangsmann på feltet kostholdets betydning for psykiske lidelser.

 

Les en av hans mange publikasjoner her: Autism Network for Dietary Invention

 

 

4 KOMMENTARER

  1. Har dere lest kritikken? Og hvorfor vi er mange som reagerer? Dette er ikke greit! Hun tjener grovt på sin påstand om at sønnen er «frisk» av autisme (som om det skulle være en sykdom). Problemet hennes er at hun ikke har gjort noen forskning, og hennes uttalelser medfører mangel på bistand i hjelpeapparatet i Danmark. Mange foreldre har fått beskhed av saksbehandlere om at de bare kan legge om barnas kosthold, så blir de kvitt autismen. Dette er sårende og ikke minst elendig innsikt i hva autisme er, og hva vi ellers vet om diagnosespekteret i dag. Eneste vi vet, er at det er medfødt. En blir ikke kvitt diagnosen slik hun påstår. Så her er dere i tv-helse på ville veier når dere ikke er kritiske på ett eneste punkt. Slutt å spre falske nyheter!

  2. Eilertsen bør ikke kritisere noen som GJØR det riktige. Men selvsagt er dette ikke bra for legemiddelindustrien – de tjener jo ikke penger på diett !!!
    Anbefaler alle å lese her :
    http://www.npif.no (pasientforeningens side med mye bra info)

  3. Gerd: Unnskyld meg, men jeg vet hva jeg snakker om her! Denne moren er sterkt kritisert av seriøse aktører som forsker på autisme, og brukerorhanisasjoner i mange land! Jeg har definitivt gode kunnskaper om temaet, og derfor reagerer jeg med rette på denne artikkelen, som altså en mor ikke baserer på noe forskning. Kun på egne antagelser som ikke er verifisert. I Danmark har flere familier kun fått beskjed om å legge om kostholdet til sine barn med autisme. Det medfører at nødvendig hjelp ikke settes i gang. Noe som fører til at mange som kunne fått en god hverdag ikke får det. Ei heller mulighet for å kunne delta i arbeidslivet fordi det kreves spesielle opplegg i skolen for at flere kan lære seg viktige ting som trengs som voksen arbeidstager. Så ikke kom å si at jeg ikke har peiling her!

  4. Gerd: Det finnes ingen medisiner for autisme. Så der og viser du at du bare snakker tull! Igjen: Ingen blir kvitt autisme ved kostomlegging! Ville du sagt til en som er blind å endre kostholdet for å kunne se? Tviler på det! Blir matt av slike som deg og artikkelforfatter som viser null peiling på dette temaet!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.