Bonnie Kaplan, prof. emerita ved University of Calgary har i 20 år forsket på effekten av mikronæringstoffer(vitaminer og mineraler) for psykiske lidelser.

Kaplan har også satt igang en statistisk utredning hos gravide kvinner i Alberta, Canada. Studien som kalles APrON (The Alberta Pregnancy Outcome In Nutrition) ser på om angst og depresjoner under og etter fødsel er linket til mangel på mikronæringsstoffer i livmoren.

SE OGSÅ: Bruk av vitaminer og mineraler har enorm effekt på mange psykiske lidelser

‒ Det virker sannsynlig at dette kan være tilfellet, da fosteret suger til seg alle næringsstoffene først, så mor ikke får tilført tilstrekkelig, sier Kaplan. 8 år inn i den langvarige studien analyseres forsatt resultater men har ennå ikke kommet frem til ett konkrete svar. En klinisk studie som nå utføres i New Zealand, ledet av dr. Julia Rucklidge, kan riknignok belyse nye data. Studien har tatt for seg en gruppe gravide kvinner som har vist angst og depresjon i løpet av graviditeten.

‒ De gravide har fått en  sammensetning av ulike utvalgte kosttilskudd eller en placebo, forteller Kaplan. Hun forteller også at det første barnet i denne studien ble født nå i oktober. – Det vil ta litt tid før vi har resultatene, men vi er også veldig nysgjerrige på hvordan dette påvirker barnet, avslutter Kaplan. Hun viser til en rekke historier om at barn som har fått sammensatt kosttilskudd gjennom graviditet har mer ro over seg.

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.