Alle mennesker har sin egen duft – akkurat som et fingeravtrykk, men den kan også sende ut viktige signaler til kvinner og menn på jakt etter partner.  Duften kan virke frastøtende eller som en magnet.

Duftenes språk har vært gjenstand for mange studier og forsøk opp gjennom årene, og den ferskeste ble nylig publisert i vitenskapstidsskriftet,  «Proseceedings of the Royal Society B».   57 menn deltok i studien og hensikten var å finne ut om hvilke kvinner de ble attrahert av etter å ha snust på bomullsdotter som kvinnene skulle sove med under armen om natten.   Parfyme og dusjkremer var ikke tillatt.

 

Honningkrukke

Kvinner har en individuell og innebygget radar på hvilke menn de ser for seg kan bli en god far for framtidige barn.  I følge forskerne, er svettelukten ganske avgjørende.   Menn har samme instinktet når de legger ut på jakt etter kvinnen de ser for seg kan bli en god mor for deres barn.   Faktisk virker kvinneduften på spesielle tidspunkter som reneste «honningkrukken».   Det vil si når kvinnen har eggløsning.

I studien avleverte 28 friske og fertile kvinner med normal menstruasjonssyklus bomullsdotter de hadde sovet med under armene rundt eggløsningen.   I følge Discover Magazine måtte de også levere spyttprøver som forskerne analyserte for mengde stresshormoner.

 

Luktet likt

Mennene fikk lukte og karaktersette «bomullsprøvene»  ettersom  hvor tiltrekkende duften var.  Det viste seg at de fleste var enige om hvilke bomullsdotter som fenget mest.  Da forskerne sammenlignet bomullsdottene med spyttprøvene, kunne de klart se en kobling mellom duft og nivåer av visse kjønnshormoner.

 

Tegn på fruktbarhet

Kvinner med høye nivåer av østrogen og lave verdier av progesteron hadde den mest attraktive kroppsodøren, ifølge Daria Knock ved  University of Bern.

Dagens menn har med andre ord fortsatt urinstinktet i seg om de får i oppgave å velge seg en kvinne kun ved hjelp av duft!

 

 

TV Helse informerer om alt innenfor helse, medisin, skjønnhet, kosthold og trening som kan ha betydning for deg og din livskvalitet. Vi vil gi deg gode råd og nyttige tips som kan bidra til at du blir i stand til å gjøre riktige valg i forhold til din egen helse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.