NPIF (Norsk protein intoleranse forening) arrangerte konferansen Mat og Adferd lørdag 10 mars i Sandvika. Foredragene besto av fagfolk og klinikere med solid kompetanse innen medisin, biokjemi, pedagogikk og ernæring. Vi fikk også høre noen sterke og rørende historier om hva mat hadde betydd for psykisk helse, læring og eget liv.

 

KJØP TILGANG for 1 mnd. NÅ!*

*Tilgangen til foredragene gjelder enheten (PC, nettbrett, mobil) du betaler på og i 1 måned fra betalt dato.

PROGRAMMET

 

Geir Flatabø

Lege Geir Flatabø åpnet programmet med en innføring om hva som foregår i fordøyelsen og næringsopptak fra tarmen, immunforsvaret eller enzymmangel ved tilstander som for eksempel depresjon og autisme.

 

 

 

Åae-Line Baltzersen

Åse-Line Baltzersen forteller om hennes vei tilbake og hennes mestring av livet. Hennes foredrag ble fortalt i 2 deler. Del 1 om hennes bakgrunn og del 2 om mat som en del hennes psykiske helse. Viktigheten med matglede, finne balansen og være bevisst på hva som trigger et tilbakefall.

 

 

Dag Tveiten

Dag Tveiten og Lab1 avslørte en fantastisk nyhet. Det å kunne påvise enda mer spesifikk sammenheng av økt peptider ved autisme og ADHD.

 

 

 

Vegard Holum

Vegard Holum engasjerte som alltid og fortalte om hans metoder og hvordan han har tilegnet seg all sin kunnskap om omega 3. Videre fortalt han om hvordan han har jobbet med urolig ungdom og metoder som ga ungdommene stabilitet og mestring.

 

 

Gunhild Kaupang

Gunhild Kaupang hadde et imponerende kåseri om læring. Vi lot oss rive med i hennes engasjement som hun har for familier og det å lære bort mat, matglede og se hele mennesket.

 

 

 

Mari Frengstad

«Hun formidler så lett, med vennlighet og har så mye innsikt», var noen av tilbakemeldingene etter Mari Frengstad sine tips til hverdag med fokus på innkjøp av mat og matlaging.

 

 

 

 

Følg NPIF på Facebook og Instagram (Matogatferd). For mer info besøk NPIF.no

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.