Alle Covid-19 pasienter som ble behandlet med høydose av intravenøs C-vitamin (IVC) ble bedre. Det ble konstatert etter et møte med internasjonale eksperter, den 17. mars 2020. Ifølge dr. Cheng ble samtlige sykehusinnleggelser forkortet med 3-5 dager for alle Covid-19-pasienter, som ble behandlet med IVC.

Dr. Richard Cheng (foto: www.drwlc.com)

Dr. Richard Cheng, som TV-helse har skrevet om tidligere, skrev på onsdag i Orthomolecular Medicine News Service om et møte den 17. mars 2020 med en gruppe av helsepersonell, leger og forskere. Møtet skjedde online i den hensikt å diskutere bruken av høydose intravenøs C-vitamin ved behandling av middels til hardt rammede pasienter med Covid-19.

Dr Enqian Mao som var hovedgjest og er leder for avdelingen for akuttmedisin ved Ruijin Hospital i Shanghai, har brukt høydose IVC for å behandle pasienter med akutt pankreatitt, sepsis, kirurgisk sårheling og andre medisinske tilstander i over 10 år. Etter Covid-19 brøt ut, ble hans anbefaling akseptert av Shanghai Expert team om å bruke C-vitamin som behandling. Totalt 358 alvorlig eller kritisk syke Covid-19-pasienter i Shanghai-området ble behandlet ved Shanghai Public Health Center.

LES OGSÅ: Vitamin-C har effekt på virus og lungebetennelse

Covid-19 pasienter med moderat alvorlige til alvorlige symptomer ble behandlet med IVC

I følge Dr. Mao behandlet gruppen hans rundt 50 tilfeller av moderat til alvorlige tilfeller av høydose Covid-19-infeksjon med IVC. Doseringen var mellom 10.000 mg – 20.000 mg per dag i 7-10 dager. For pasienter med alvorlige symptomer ble opptil 20 000 mg administrert avhengig av pasientens lungestatus (for det meste oksygenindeks) og koagulasjonsstatus.

”Spesielt tok Dr. Mao opp et alvorlig tilfelle som forverret seg raskt. Han ga en dose på 50.000 mg IVC til en pasient i løpet av en periode på 4 timer. Pasientens lungestatus (oksygenasjonsindeks) stabiliserte seg og forbedret seg slik at behandlingsteamet så det i sanntid. Ingen bivirkninger ble rapportert fra noen av høydose IVC-tilfellene», skriver Dr Cheng.

LES OGSÅ: Slik kan du styrke ditt immunforsvar

Erfaring etter IVC-behandling av Covid-19 pasienter

Etter møtet benyttet Dr. Cheng anledningen til å snakke med Dr. Sheng Wang, fra Senior Clinical Expert Team Shanghai Covid-19 kontroll- og forebyggingsteam om erfaringer etter situasjonen med Covid-19.

I følge Dr. Wang har de gjort følgende erfaringer:

1. Tidlig og høy dose IVC fungerer bra for å hjelpe Covid-19 pasienter. (Dataene blir fortsatt samlet før publisering.)
  2. Pasienter med Covid-19 ser ut til å ha tykt blod, hyperkoagulerbarhet. Blant de mer alvorlige tilfellene, viste omtrent 40% alvorlige tilfeller av hyperkoagulerbarhet. I motsetning til pasienter med milde til moderate symptomer, var tilfeller av hyperkoagulerbarhet 15-20%. Heparin brukes blant de med koagulasjonsproblemer.
  3. Den tredje var ifølge Dr. Wang viktigheten av at helseteamet fikk på seg vernetøy så snart som mulig, for å kunne utføre intubasjon og andre akutte tiltak.

«Vi fant ut at hvis vi ventet på at en pasient viste fullt utviklede symptomer på intubasjon og hadde behov for intubasjon, ville vi miste dyrebare minutter. Så behandlingsteamet bør senke terskelen for intubasjon, for å gi riktig tid (omtrent 15 minutter) for teamet å skifte. Disse kritiske 15-30 minuttene kan gjøre en forskjell i resultatet. «

Tekst Sandra Juric, oversatt og tilrettelagt av Birthe Storaker

Relatert

Kilde:

1 KOMMENTAR

1. Skulle gjerne sett at man tok 10 alvorlige syke. De må være omtrent like syke, lik alder og lik helse utenom å være syke.
    5 får vanlig hjelp, og de andre for vanelig behandling + C-Vitamin.

Disse tilfellene drøfter kun enkelt tilfeller som desværre ikke sier stort.