Filtre fjerner uønskede ting fra luft, vann, olje eller andre materialer. De gjør det ved å holde på dem og samle det opp. Som et resultat blir de skitne og må til slutt byttes ut.

Mange mennesker tror at dette er hva leveren gjør

Leveren er den mest næringsrike maten vi kan spise, men mange synes det er vanskelig å få det inn i kostholdet.

Når du sier du spiser lever, sier mange «Jeg har ikke tenkt å spise noe som filtrerer giftstoffer,» som om alle disse giftstoffene faktisk befinner seg i leveren.

Men dette er ikke hva leveren gjør. Ikke i det hele tatt.

For å hjelpe på forståelsen av leverens oppgaver følger disse tre veiledningene, hver tilpasset ulike nivå av vitenskapelig forståelse:

  •   “Leveren filtrerer ikke giftstoffer fra blodet. Leveren hjelper til å pumpe dem inn til din avføring og urin slik at de forlater kroppen. «
  •  “Leveren filtrerer ikke giftstoffer. I stedet endrer leveren giftstoffene til å gjøre dem mindre giftige for å gjøre det lettere å skille stoffene ut. Dette fører til stoffenes eliminering i avføring og urin, ikke til oppbevaring i leveren. «
  •  «Leveren filtrerer ikke giftstoffer. Avgiftning finner sted i tre faser. Fase 1 oksiderer molekylet. Dette tjener til å forberede den for fase 2. Fase 2 omdanner molekylet til en av flere kjemiske grupper. Dette tjener to formål: den ene er å gjøre giften mindre metabolsk aktiv; den andre er å gjøre det mer vannløselig. Fase 3 eksporterer det videre inn i galle, som bringer det videre inn i tarmen. Derfra, blir stoffene enten værende i avføringen, eller reabsorberes i blodet og forlater kroppen gjennom urinen.

Lever er noe av det mest næringsrike man kan spise. Innmat som lever er en optimal kilde til inntak av vitamin A, og er naturlig rik på vitaminer og proteiner. Det er helt nødvendig med vitamin A for maksimalt opptak og utnyttelse av vitamin D.

Se oppskrifter i lenker under til tips for hvordan inkludere lever i kostholdet:

 

Kilder:

Repeat after me: The Liver Is Not a Filter!

https://reinstyrke.no/wp-content/uploads/2016/02/Rein-Styrke-leverinformasjon.pdf

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.