Eksperter. Målinger viser at alvorlig syke covid-19 pasienter har lave nivåer av vitamin D i blodet. Prøver viser også at de alvorligste korona-tilfellene har betydelig lavere nivåer av vitamin D enn de med milde symptomer.

Disse dataene løftes frem av to svenske leger, aktive i Swedish Society of Orthomolecular Medicine (SSOM). Ortomolekylær medisin (OM) innebærer behandling og forebygging av sykdommer med kroppslige stoffer, som vitaminer, mineraler, hormoner, fettstoffer og aminosyrer.

LES OGSÅ: Hvordan beskytte seg uten legemidler og vaksinasjon?

De to legene, Bo Jonsson , M.D, overlege, styreleder for SSOM og Mats Humble , M.D., Ph.D, sier at:

”Kontrollerte studier på sepsis, ARDS og andre virussykdommer viser gode effekter av høydosebehandling med intravenøs C-vitamin. Det samme gjelder mange andre virus- og lungesykdommer. »

Legene sier at både høye doser vitamin C og vitamin D hjelper mot alvorlige virussykdommer. Det er rapportert om tilfriskning fra veldig alvorlig Covid-19, etter at pasienter er blitt behandlet med høyt intravenøst ​​C-vitamin.

Leger etterlyser nye studier for å måle D-vitamin og C-vitamin nivåer hos pasienter når de legges inn på sykehuset for å øke kunnskapen om disse sammenhengene:

«Vi anbefaler helsevesenet å bruke forskningen som faktisk er tilgjengelig på høydose C-vitamin og tilstrekkelige doser vitamin D for å redusere dødsfallene i Covid-19.»

Tekst: Torbjörn Sassersson, TV Helse. Oversatt og bearbeidet av Birthe Storaker

Referanser:

Aktuelle vitenskapelige vurderinger og svenske debattinnlegg anbefalt av Humble og Jonsson: