Kurerte slimhoste med natron

Hvert år pleide jeg å hoste meg vei gjennom vinteren med en periodevis svært dyp slimhoste som skapte kvelningsreflekser. I hals og øvre luftveier var det et fargeløst, klart og ekstremt seigt slim som jeg mistenkte var mycoplasma. Bikarbonat (den aktive ingrediensen i bakepulver) ble redningen for å få bukt med plagene. 

Tekst: Torbjörn Sasserson | Oversatt og tilrettelagt av Birthe Storaker

Påvist erfaring viser at du ikke bør ta bikarbonat lenger enn 2 uker (FOTO: AdobeStock)

 

Denne slimhosten pleide alltid å komme i etterkant av en forkjølelse.

Vinteren 2012 fikk jeg høre at natriumbikarbonat skulle hjelpe mot slimhoste. Teorien bak bikarbonatets effektivitet mot infeksjoner handler om å øke kroppens pH-verdi fordi virus, bakterier og sopp generelt liker et surt miljø. For disse mikroorganismene er et surt kroppsmiljø et signal fra en kropp som har startet en nedbrytningsprosess.

 

Resultater med natron gjennom testing og erfaring

Jeg satt raskt i gang med bikarbonatbehandling. Kuren var 1/2 teskje natron i et glass vann tre ganger om dagen. Jeg tok dosen en time før eller etter måltider for ikke å forstyrre fordøyelsen. Etter bare tre dager hadde hosten mirakuløst forsvunnet. Jeg gjorde så den feilen å slutte å ta natriumbikarbonat hvorpå hosten kom tilbake, men med mildere symptomer.

Jeg tok en ny bikarbonatkur og hosten forsvant igjen etter 2-3 dager. Igjen, sluttet jeg å ta bakepulveret hvorpå hosten kom tilbake nok en gang. Denne gangen var den enda mildere. Etter en tredje tredagerskur, ble jeg helt kurert.

 

Kur med natron

Ta mellom ½ og en hel teskje av bikarbonat en time før eller etter hvert måltid tre ganger om dagen. Fortsett å ta dosene to dager etter hosten har forsvunnet for å sikre at mikroorganismer ikke får festet til slimhinnene igjen.

Påvist erfaring viser at du ikke bør ta bikarbonat lenger enn 2 uker og ikke hvis du har nedsatt nyrefunksjon.

Jeg bruker bikarbonat fra Dr. Oetker [det hevdes å være aluminiumsfritt].

 

Tekst: Torbjörn Sassersson

Relaterat

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.