Ernæringsfysiolog og redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski kommer med sterk kritikk til den ensidige sammensetningen av råd og utvalg vi finner i helsemyndighetene.

Poleszynski mener det må være mer rom for fagpersoner som tenker evolusjonært enn det som er det rådende i det offentlige helsebyråkratiet. – Det blir ensrettet, en form for meningsdiktatur, som også gjør det vanskelig å få jobb i det offentlig, sier han. Han sikter til seg selv og andre som har et annet syn på kosthold enn det myndighetene fremmer. – Det er politikernes oppgave å sørge for at vi har en uhindret, åpen debatt i samfunnet og at «opposisjonelle» kommer inn i i systemet og at deres meninger blir hørt, sier Poleszynski.

Under Arendalsuka arrangerte Kostreform paneldebatt med fagpersoner og politikere. Der fikk vi fagpersoner, deriblant Erik Hexeberg, og politikere fra KrF, Arbeiderpartiet og Venstre med mange delte meninger rundt tamatikken overvekt, fedme og diabetes. I motsetning til ernæringskonferansen «Maten vår» arrangert av Aftenposten 23. mai.  – Vi har fått en ensretting i media. Det var ingen i Poleszynski sitt omfattende nettverk av fagpersoner, leger og spesialister som stod på talerlisten.