Ernæringsfysiolog og redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski kommer med sterk kritikk til den ensidige sammensetningen av råd og utvalg vi finner i helsemyndighetene.

Poleszynski mener det må være mer rom for fagpersoner som tenker evolusjonært enn det som er det rådende i det offentlige helsebyråkratiet. – Det blir ensrettet, en form for meningsdiktatur, som også gjør det vanskelig å få jobb i det offentlig, sier han. Han sikter til seg selv og andre som har et annet syn på kosthold enn det myndighetene fremmer. – Det er politikernes oppgave å sørge for at vi har en uhindret, åpen debatt i samfunnet og at «opposisjonelle» kommer inn i i systemet og at deres meninger blir hørt, sier Poleszynski.

Under Arendalsuka arrangerte Kostreform paneldebatt med fagpersoner og politikere. Der fikk vi fagpersoner, deriblant Erik Hexeberg, og politikere fra KrF, Arbeiderpartiet og Venstre med mange delte meninger rundt tamatikken overvekt, fedme og diabetes. I motsetning til ernæringskonferansen «Maten vår» arrangert av Aftenposten 23. mai.  – Vi har fått en ensretting i media. Det var ingen i Poleszynski sitt omfattende nettverk av fagpersoner, leger og spesialister som stod på talerlisten.

 

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

1 KOMMENTAR

 1. 16.16 Statlige kostholdsråd
  a. Fagansvarlige for utarbeidelse av kostholdsråd skal ved hver revisjon vurderes mot habilitet,
  interessekonflikter og kompetanse.
  b. Ny forskning som uomtvistelig strider mot etablerte råd skal vurderes og deretter formidles til det
  norske folk umiddelbart.
  c. Staten er til enhver tid ansvarlig for at kostholdsråd som formidles er uomtvistelige.

  Dette er hentet fra partiet Rødt sitt arbeidsprogram 2017-2021.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.