Kostholdets betydning for kreft – «ny» forskning

‒ Kreftforskning gjort av Otto Warburg på 1930-tallet trenger større oppmerksomhet, mener ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski. Han støtter “ny” forskning gjort ved Boston College.

Thomas Seyfried, professor ved Boston College, har i sin forskning på kreft funnet “fellesnevneren” for årsaken til kreft. Han forteller at det er defekte eller abnormale respirasjonsfunksjoner i cellene (mitokondriene) som viser seg å være årsaken til kreft. Ved å spise et ketogent kosthold (fettrik diett) vil man hindre mitokondrienes omdannelse av sukker og man kan sulte ihjel kreftsvulster, ifølge professoren. Se saken her!

SE OGSÅ: Slik kan du forebygge kreft

Saken ble tatt opp i en av TV-Helse sin live-sending hvor ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski og lege Geir Flatabø ytret sine meninger om Seyfrieds kreftforskning. Forskningen baserer seg på arbeid gjort av den tyske legen Otto Warburg på 1930-tallet. Se hele sendingen fra studio her!

Ketogent kosthold

Et slikt kosthold består av blant annet:
  • Kraft kokt på bein
  • Grønnsaker som vokser over bakken. Disse har et lavere innhold av karbohydrater enn de som vokser under bakken. I tillegg er de rike på vitaminer, mineraler fibre og helsebringende plantestoffer som er bra for immunforsvaret og helsen
  • Leverpostei, kjøtt, bacon og egg
  • Fisk fugl og skalldyr
  • Meieriprodukter som ekte smør, seterrømme, fløte og ost
  • Gelatin, kokosfett og ghee
  • Bær – da de inneholder lavere mengde karbohydrater og en større andel antioksidanter enn frukt. Bær har i tillegg en bedre sammensetning mellom fruktose og glukose

 

Produsent/web-redaktør i TV-Helse. Fullførte Bachelor of Arts i England. Har jobbet i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer. Har diabetes type-1.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.