Du skal ikke føle deg oppblåst etter et måltid, sier ernæringsterapeut.

SIBO er en godt dokumentert, men lite kjent forstyrrelse i tarmen, og en årsak til uforklarlige mage- og tarmproblemer. Forkortelsen står for «Small Intestine Bacterial Overgrowth» bakteriell overvekst i tynntarmen og er en tilstand der bakterier fra tykktarmen finner veien opp i tynntarmen, som et resultat av refluks av tarminnhold. Symptomene på SIBO kjennetegnes av blant annet oppblåsthet, magesmerter, halsbrann, forstoppelse og/eller diaré.

Hør ernæringsterapeut Jens Veiersted, forklare hvordan du kan få testet ut om dette gjelder deg og hva du selv kan gjøre for å få en bedre fordøyelse.

 


Tilrettelegging av intervju; Berit Kvifte | Foto og klipp:  Arnt Olav Enger

 

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær/programleder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl. Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala. Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.